Vandaag zijn we met 5 man naar het aartsbisdom vertrokken om naar de dank je wel dag te gaan voor onze inzet tijdens de vieringen. Bij het Bonifatiushuis hebben we ons omgekleed om daarna in processie naar de eucharistieviering te gaan.

 

Na de eucharistieviering hadden we een pauze en zijn we lopend naar de rondvaartboot gegaan. Na een rondvaart van een uur hebben we een korte wandeling gemaakt naar de Zusters van Augustinessen. Daar wachtte een puzzel op ons en een kopje thee gezet door de zusters.

 

Na de puzzel gingen we naar de bisdomtuin voor een patatje en een snack. Daarna werd bekend gemaakt wie de puzzel had gewonnen en was de prijsuitreiking. Helaas... geen top drie zoals vorig jaar, wel een bedankje van de bisschop en een kruisje.

 

We hopen volgend jaar weer mee te mogen doen en met wat grotere getale aanwezig te zijn.

 

Mijn geboorteplaats is Madrid en daar ben ik trots op. Ik vind het leuk om te misdienen. Het is dan een beetje alsof je Jezus helpt, dat vind ik leuk. Ik vind rugby ook leuk en trompet. Mijn favoriete heilige is de H. Michaël.
 
 

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse chrismamis weer in Apeldoorn. Tegen 20.00 uur was de olie gewijd. Het corps zat in de sacristie te wachten tot het pompen kon beginnen.

De priesterstudenten brengen de gewijde olie binnen.

 

Het oppompen in de flesjes.

 

De dopjes op de flesjes.

 

De doosjes waar de flesjes in gaan om vervolgens verspreid te worden.

Zoals gebruikelijk is ons acolietencorps naar de nieuwe stek gegaan van onze oude pastoor. We werden hartelijk door Paul Daggevoorde verwelkomt in de Jozefkerk in Enschede. Daar mochten we (Simon, Wouter en Bart) dienen samen met een acoliet en een junior acoliet van de parochie in Enschede.

Het was een mooie dienst en je kon zien dat Paul het in Enschede prima naar de zin heeft. Na de dienst werden we uitgenodigd om Paul zijn nieuwe woning te bekijken. Hij zat er weer mooi bij.

We gingen nog met z'n vieren lunchen in de stad. (50 meter verderop) Na heerlijk gegeten te hebben namen we afscheid. De sociale plicht roept Paul ook.

Sinds november heeft het corps een nieuwe aanwinst: Lucas Balkema. Hij is de oudste zoon van het gezin Balkema en komt ons versterken. Hij heeft twee diensten op zondag meegedraaid en in verband met een nieuwe manier van werken komt hij ons zaterdag bijstaan tot hij wat meer ervaring heeft.

Welkom Lucas!!!!

We hebben een nieuwe junior acoliet genaamd Supun Rodrigo. Hij komt uit Skri Lanka. In de 9e klas mocht Supun voorgaan in de dagelijkse ochtendmis op school. Na enige tijd werd hij daar de koster, meer dan 3 jaar. In 2016 bezocht Supun Calcutta voor het eerst om deel te nemen aan de heiligverklaring van St.Teresa van Calcutta. Hij werkte als vrijwilliger in de huizen van oudsten, wezen, behoeftigen en stervenden.

Supuns leven veranderde door, onder andere, deze dingen helamaal tot hij een gevoel had van "God alleen is voldoende". Hij is Economie en Mangement gaan studeren. Op zaterdagen is hij vrijwilliger in de Sint-Nicolaasbasiliek te Amsterdam. Hij kijkt er naar uit om de grootse werken van de Heer te ervaren, vooral als acoliet hier in Apeldoorn.

Het was afgelopen zondag weer het feest van Chistus Koning. Voor ons corps betekent het dat we onze jaarvergadering weer houden en dat we weer nieuwe acolieten kunnen aanstellen. Dit jaar viel deze eer ten deel aan Sander van Hoften en Denny van 't Hoff.

Gefeliciteerd mannen.